خیریه نیکوکاران شریف

10 سازمان خیریه خلاق و فعال در تحصیلات و آموزش

10 سازمان خیریه خلاق و فعال در تحصیلات و آموزش

تحصیلات یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها برای مقابله با فقر است. بهرحال، کشورهایی که کمبود زیرساختیِ قابل توجهی در زمینه آموزش و تحصیلات دارند با تعدادی مشکل منحصر به فرد مواجه می‌شوند: ضعف فرهنگ روستایی، نابرابری جنسیتی، کودکان کار و … . این مشکلات شاید نیازمند راه‌حل‌های غیرمتغارف باشند. در اینجا 5 سازمان خیریه را بررسی می‌کنیم که سعی دارند این شکاف آموزشی و تحصیلاتی را پر کنند. در مطلب آتی 5 سازمان خیریه بعدی هم معرفی خواهند شد.

 

سازمان خیریه Barefoot college

تاسیس: 1972

واقع شده در: هند

وبسایت: http://www.barefootcollege.org

هدف اولیه: ظرفیت‌سازی در مناطق روستایی

حقیقتی جالب: کل محوطه بر اساس انرژی خورشیدی کار می‌کند.

 

این سازمان خیریه (اسم اصلی و اولیه: مرکز تحقیقات و فعالیت‌های اجتماعی) از آنجایی شروع به کار کرد که megrhaj –مردی از یک روستای هندی در Tilonia- و Sunjit “bunker” Roy –فارغ‌اتحصیل از دانشگاه دهلی- همدیگر را ملاقات کرده، با هم دوست شدند و دریافتند که هر دو یک هدف مشترک دارند. آن‌ها به دنبالِ آموزش دانش سنتی برای حل مشکلات آن دوره در زمینه‌ی به اشتراک‌گذاری دانش میان افراد ماهر و تحصیلکرده و افراد بسیار فقیر در روستاهای هند بودند.

 

امروزه این سازمان خیریه افراد در انجمن‌های محلی را به عنوان معلم، مهندس انرژی خورشیدی و متخصص در سایر زمینه‌ها آموزش می‌دهد. چون بیشترِ کودکان مجبور بودند در خانه یا برای چراندن گله در طول روز کار کنند، سریعا برنامه‌ سازمان خیریه عوض شد و کلاس‌هایی برای ساعات شب برگزار شد. یکی از باورهای اساسی این سازمان خیریه این است که “سواد چیزیست که یک فرد در مدرسه به دست می‌آورد، اما آموزش چیزیست که فرد از خانواده، رسوم و سنت‌ها، فرهنگ، محیط و تجربه‌های شخصی به دست می‌آورد … و هر دو برای رشد شخصیتی بسیار مهم هستند.” علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، این سازمان خیریه به دنبال شناسایی و غیرمتمرکز سازی استفاده از تکنولوژی، تقویت توانایی زنان و توسعه روستاها نیز می‌باشد. این سازمان خیریه و غیرمردمی در سال 2013 به عنوان دومین NGO در زمینه آموزش و تحصیلات معرفی شد.

 

سازمان خیریه Room To Read

تاسیس: 2000

واقع شده در: 10کشور در جنوب آفریقا و آسیا

وبسایت: http://www.roomtoread.org

هدف اولیه: سوادآموزی و ایجاد برابری جنسیتی

حقیقتی جالب: این سازمان خیریه نویسندگان محلی را برای نوشتن کتابِ کودکان به زبان مادری استخدام می‌کند.

 

فعالیت‌های این سازمان خیریه دو محور اصلی دارد: یکی سوادآموزی و عادت دادن کودکان دبستانی به مطالعه و دیگری توانمندسازی دختران برای اتمام دوره راهنمایی و موفق شدن در آن. یکی از عناصر منحصر به فرد در این سازمان خیریه، راهی است که برای مشارکت جهانی انتخاب کرده است. این سازمان یکی از برجسته‌ترین برنامه‌های بین‌المللی برای تحصیلات را اجرا می‌کند. این سازمان به خود می‌بالد که 50 شعبه در 16 کشور با بیش از 11000 داوطلب دارد. مستند آن‌ها، دختران در حال طلوع، در سراسر ایالت‌های آمریکا کاملا شناخته شده است.

 

علاوه بر ایجاد یک حرکت جهانی، سایر ابعاد و جنبه‌های به هم پیوسته‌ی این مدل شامل این موارد هستند: برنامه‌های حمایت اقتصادی و احساسی از دختران در طول دوران مدرسه و بعد از فارغ‌التحصیلی، ساخت مدارس جدید و ایجاد برنامه‌های آموزشی و موارد تکمیلی برای معلمان، تاسیس و حمایت از کتابخانه‌ها و انتشار کتاب به زبان‌های محلی.  این سازمان خیریه در سال 2013 به عنوان NGO سوم در زمینه تحصیلات و آموزش معرفی شد و رتبه‌ی 4ستاره گرفت. جدای از تمام دستاوردها، این سازمان خیریه بیش از 15000 کتابخانه تاسیس کرده و زندگی بیش از 7.8 میلیون کودک را تحت تاثیر قرار داده است.

 

سازمان خیریه Pratham

تاسیس: 1994

واقع شده در: هند

وبسایت:  http://pratham.org

هدف اولیه: آموزش‌های تحصیلی و فنی‌حرفه‌ای

حقیقتی جالب: بیش از نصفی از 600.000 روستای هندی، یک داوطلب در pratham دارند.

 

ماموریت pratham، “هر کودک در مدرسه و در حال آموزش دیدن” در 1994 در محله‌های فقیرنشین بمبعی از تحصیلات کودکان پیش‌دبستانی شروع شد. در اصل طی همکاری یونیسف با این ایالت در هند، سازمان خیریه خیلی زود اقدام به راه‌اندازی یک حرکت مردمی بر مبنای فضای انجمنی و داوطلبی کرد. خیلی سریع سازمان توسعه یافت و به پیشرفت خواندن، نوشتن و مهارت‌های ریاضی پایه برای کودکان 6 تا 14 سال کمک کرد. این برنامه به تنهایی بیش از 2.4 میلیون کودک و بیش از 61000 معلم را آموزش داد. در بیشتر استان‌هایی که ptatham ورود کرد، نزدیک به 100 درصد کودکان حداقل الفبا را آموختند و درصد کودکانی که قادر بودند یک جمله ساده را بخوانند، 20درصد افزایش یافت. سایر تلاش‌ها به دنبال ارزیابی ثبت‌نام کودکان و برنامه‌ریزی برای آن‌ها، مبارزه با قاچاق کودکان و کمک به کودکان آسیب‌پذیر، آموزش انگلیسی به خوبی مهارت‌های فنی‌حرفه‌ای و تکنولوژیکی و ارتقاء سوادآموزی برای مادران.

 

Pratham در سال 2011 توسط Givewell-سازمان تحقیقات خیریه- عنوان “سازمان برجسته” را گرفت و رتبه یک در زمینه آموزش تحصیلات در سطح جهانی را به خود اختصاص داد. در سال 2013 نیز در لیست 100 خیریه برتر در Global Journal قرار گرفت.

 

سازمان خیریه Tostan

تاسیس: 1991

واقع شده در: جیبوتی، گینه، گینه بیسائو، مالی، موریتانی، سنگال، سومالی، گامبیا

وبسایت:   http://www.tostan.org

هدف اولیه: انجمن توسعه تحصیلات

حقیقتی جالب: حداقل 9 نفر از اعضای 17 نفره‌ی هیئت مدیره در هر روستا باید زنان باشند.

 

در زبان ولف که زبان بومی آفریقای غربی است، (Wolof)، Tostan یعنی دستیابی به موفقیت. بعد از گذر زمان در روستاهای سنگال در دهه‌ی 1970 به عنوان یک داوطلب سپاه صلح، موسس Tostan، Molly Melching ، نیاز به یک سیستم توسعه‌دهنده که برای تمام انجمن‌ها طراحی شده باشد را احساس کرد. مدلِ غیرمتعارفِ او، تحصیلات را با اهداف توسعه در یک برنامه‌ی آموزشی غیررسمی 3 ساله، ترکیب می‌کند. با این هدف که به انجمن‌های روستایی کمک کند تا استراتژی‌های بومی برای توسعه را گسترش دهند.

 

مدل Tosan با یک تسهیل‌کننده شروع می‌شود، که برای 3 سال با یک انجمن زندگی و کار می‌کند. 2کلاس با 25 تا 30 عضو از انجمن ایجاد شده‌اند، یکی برای جوانان و دیگری برای افراد مسن. در اولین مرحله از کلاس‌ها، مفاهیم اولیه حقوق بشر و اقدامات سلامتی با روش‌های سنتی و غیررسمی به دانش‌آموزان تدریس می‌شود. در مرحله دوم بر خواندن و سواد ریاضی، مدیریت پروژه و درآمد نسل‌ها تمرکز می‌شود. Tostan همچنین کمک می‌کند که یک هیئت مدیره‌ی 17 نفره برای انجمن‌ها تربیت کند که وظیفه‌ی اجرای پروژه‌های توسعه به آن‌ها واگذار شود. هیلاری کلینتون معتقد است: «این سازمان خیریه موفق است زیرا که به مردمانی که خدمت می‌کند عمیقا احترام می‌گذارد.» از زمان تاسیس این سازمان خیریه بیش از 200.000 نفر به طور مستقیم در برنامه‌های آن شرکت کرده‌اند. این سازمان جزء لیست 100 NGO برتر قرار دارد و رتبه‌ی 4ستاره را به خودش اختصاص داده است.

 

سازمان خیریه FAWE ) Forum for African Women Educationalists)

تاسیس: 1992

واقع شده در: 34 کشور آفریقایی

وبسایت:  http://www.fawe.org

هدف اولیه: مدافع آموزش و پرورش

حقیقتی جالب: Tuseme از نمایش، آهنگ و هنرهای خلاق برای آموزش دختران استفاده می‌کند تا هویت خود را بشناسند و مشکلاتی که آن‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد را بدانند، آن‌ها را بیان کنند و برای رفع آن‌ها به دنبال چاره باشند.

 

5 خانوم در سال 1992 گرد هم آمدند تا انجمن تحصیل‌کنندگان زنان آفریقایی را ایجاد کنند، که اولین سازمان از نوع خودش در قاره بود. برخلاف بسیاری از سازمان‌های دیگر که بیشتر بر بهبود شرایط در مناطقی خاص تمرکز داشتند، FAWE انرژی ائتلاف چند ملیتی‌اش را روی حمایتِ قبل از دولت‌ها و اتحادیه‌ها و تشویق به شرکت در برنامه در کشورهای آفریقایی گذاشت. به عنوان یک سازمان pan-African، FAWE به عنوان یک شبکه از محققان، مدافعان آموزش و رهبران دولت‌ها با هدف تقویت ظرفیت برای افراد و سازمان‌ها عمل می‌کند. 34 ایالت از 55 ایالت آفریقا در این زمینه همکاری می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های FAWE، ترویج تحصیل و آموزش برای دختران است. آن‌ها ابتکاراتی در این زمینه دارند، مثل آموزش پاسخگویی جنسیتی GRP (Gender-Responsive Pedalogy) که در سال 2005 به معلمان برای روش‌های بهبود احتباس زنان و موفقیت آنان در تحصیل معرفی شد. یک برنامه‌ی دیگر برای توانمندسازی جوانان، به کاهش آزار و اذیت جنسی و تبعیض نژادی کمک بسیار زیادی کرد. FAWE توسط Clinton Global Initiative در سال 2011 معرفی شد و در سال‌های 2012 و 2013 در لیست 100 سازمان خیریه برتر قرار گرفت.

 

سایر مطالب

کمک به مرکز خیریه ، کمک به خودتان است.

در جهان برای کمک به کودکان کار چه می‌گذرد؟

۱۰ صندوق خیریه برتر دنیا در زمینه‌های متفاوت

با کمک کردن به صندوق خیریه به خودتان کمک کنید!

 

شما با جستجوی یکی از عبارات زیر به این صفحه آمده‌اید. در صورتی که عبارت مورد نظر شما مربوط به این بحث نمی‌باشد، آن را در قسمت جستجو بررسی کنید.

سازمان خیریه، کمک به سازمان خیریه، موسسه خیریه، سازمان خیریه و تحصیلات، سازمان خیریه و آموزش و پرورش، سازمان‌های خیریه فعال در حوزه تحصیلات، سازمان‌های غیر دولتی، ngoها و تحصیلات، کمک به فراهم کردن امکانات تحصیلی، کمک به موسسه خیریه، خیریه barefoot، خیریه fawe، خیریه room to read، خیریه pratham، خیریه tostan ‌، انرژی خورشیدی، سواد و سوادآموزی، تقویت قدرت زنان، توسعه‌ی قدرت زنان، توانمند سازی دختران، مشارکت جهانی، دختران در حال طلوع، shclhk odvdi .

 

نظر خودتان را ارسال کنید