موسسه خیریه یک نوع از کسب و کار است که معمولا نهادی مردمی است و به طور غیر انتفاعی در جهت رسیدگی به مشکلات مختلف فعالیت می نماید. به طور کلی این نوع از کسب و کار به یک موسسه خیریه و یا یک بنیاد که ممکن است به شکل دولتی و یا خصوصی فعالیت نماید، اشاره می کند. یک موسسه خیریه ممکن است به فعالیت های مذهبی، آموزشی و یا سایر فعالیت های مرتبط با منافع عمومی و بشر دوستانه بپردازد. قوانین هر موسسه خیریه بسته به این که در چه کشوری فعالیت می کند ممکن است متفاوت باشد. بنابراین قوانین و مفاد مالیاتی مرتبط با موسسه خیریه هم بستگی به قوانین کشوری که در آن فعالیت می کند دارد.
فاکتور های واجد شرایط خیریه بودن
فاکتور های واجد شرایط بودن از منطقه ای به منطقه دیگر و از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و مدارک و الزامات مورد نیاز برای دریافت مجوز فعالیت های خیریه نیز بستگی به اینکه موسسه خیریه کجا ایجاد شده باشد دارد. موسسات خیریه باید بر اساس قوانین مالیاتی کشور خود عمل نمایند و همچنین حیطه فعالتشان باید به طور مشخص در محدوده ضوابط و مواد تعیین شده در مجوز فعالیتشان باشد.
بنیاد های خصوصی
بعضی از موسسات خیریه فعالیت های انسان دوستانه خود را به شکل خصوصی به انجام می رسانند. این نوع از موسسات منابع مالی و سرمایه اصلی برای به انجام رساندن اهداف خود را از طریق یک شرکت، خانواده، فرد و هر نوع منابع مالی شخصی تامین می نمایند و در صورت گسترش فعالیت هایشان به جمع آوری کمک های مردمی اقدام می نمایند.
کمک های مردمی با اهداف گوناگون و در جهت اجرای کمپین های مختلف خیریه جمع آوری می گردند.
بنیاد های عملیاتی و خیریه های عمومی
بنیاد های خیریه دولتی معمولا از طرف دولت حمایت های مالی دریافت می کنند و در بسیاری از موارد موسسه خیریه خصوصی و مردم نیز به این موسسات کمک مالی ارائه می دهند. موسسات خیریه دولتی به دنبال کمک های عمومی هستند و به ارائه خدمات اجتماعی می پردازند. از جمله موسسات خیریه دولتی در دنیا می توان به انجمن سرطان آمریکا، بنیاد کودکان ایدز الیزابت گلاسر و صندوق جهانی حیات وحش اشاره نمود.
معافیت مالیاتی موسسه خیریه
معافیت های مالیاتی که به یک موسسه خیریه تعلق می گیرد در کشور های مختلف قوانین مخصوص به خود را دارد. در ایران بر اساس موارد نقل شده از جانب رسانه مالیاتی ایران، کمک های نقدی و غیر نقدی به یک موسسه خیریه به ثبت رسیده، در صورتی که سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آن نظارت داشته باشد معاف از مالیات می باشد، این در صورتی است که کمک های مردمی توسط موسسه خیریه صرف اموری از قبیل امور زیر گردد:
تبليغات اسلامي، تحقيقات فرهنگي، علمي، ديني، فني، اختراعات، اکتشافات، تعليم و تربيت، بهداشت و درمان،بنا و تعمير و نگهداري مساجد و مصلاها و حوزه هاي علميه و مدارس علوم اسلامي و مدارس و دانشگاههاي دولتي، مراسم تعزيه و اطعام، تعمير آثار باستاني، امور عمراني و آباداني، هزينه يا وام تحصيلي دانش آموزان و دانشجويان، کمک به مستضعفان و آسيب ديدگان حوادث ناشي از سيل، زلزله، آتش سوزي، جنگ و حوادث غيرمترقبه ديگر مشروط بر اينکه درآمد و هزينه هاي مزبور به تاييد سازمان اوقاف و امور خيريه رسيده باشد و همچنين ساخت، تعمير و نگهداري مراکز نگهداري کودکان و نوجوانان بي سرپرست و بدسرپرست در گروههاي سني و جنسي مختلف، مراکز نگهداري و مراقبت سالمندان، کارگاههاي حرفه آموزي و اشتغال مصدومان ضايعه نخاعي، معلولان جسمي و حرکتي، زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست، مراکز آموزش، توانبخشي و حرفه آموزي معلولان ذهني و کودکان نابينا، کم بينا، کم شنوا و ناشنوا و ساير مراکز و اماکني که بتوانند در خدمت مددجويان سازمانهاي حمايتي بهزيستي کشور قرار گيرند.
انواع فعالیت های سازمان های خیریه
همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، موسسات خیریه به انجام فعالیت های مختلفی از قبیل امداد رسانی به فقرا و افراد کم توان، ایجاد و مدیریت بنا های تاریخی و ساختمان های عمومی، ارتقاء جامعه با ارائه خدمات اجتماعی، دفاع از امنیت عمومی، کودکان، حقوق مدنی و از بین بردن تعصبات و تبعیض و دیگر فعالیت های اجتماعی می پردازند.
موسسه خیریه نیکوکاران شریف به چه فعالیت هایی می پردازد؟
اکنون که با ماهیت موسسات خیریه آشنا شده ایم بد نیست بدانیم موسسه خیریه نیکوکاران شریف در چه زمینه هایی فعالیت می نماید و از چه قشری حمایت می کند. موسسه خیریه نیکوکاران شریف فعالیت خود را از سال 1392 در جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار و کودکان بی سرپرست و ایتام آغاز نموده است و در این راستا به شیوه های مختلف اعم از ارائه سبد کالایی خانوار در دوره های ثابت، ارائه کمک هزینه های تحصیلی برای کودکان و … از افراد تحت پوشش خود حمایت می نماید.
شما عزیزان هم می توانید برای هر چه بهتر شدن وضعیت زندگی این افراد حمایت های خود را از طریق کلیک بر گزینه حمایت میکنم به دست نیازمندان برسانید.
نظر خودتان را ارسال کنید