خیریه نیکوکاران شریف
english

توانمند سازی زنان سرپرست خانوار

توانمند سازی زنان سرپرست خانوار

خانواده یک واحد اجتماعی اقتصادی اساسی در جامعه در نظر گرفته می شود. بنابراین تغییر در شکل و ساختار خانوادر بر جامعه تاثیر می گذارد. به عنوان مثال تغییر در ساختار و ترکیب خانواده بر توزیع کالا ها و خدمات، برنامه ریزی های موسسات دولتی، تجهیزات مدارس، زیرساخت های مسکن و بهداشت تاثیر بسزایی دارد.

در دهه های اخیر شکل جدیدی از خانوار ها ظاهر شده است. خانواده هایی که زنان رهبری آن ها را به عهده دارند در نیمه دوم قرن 20 و قرن 21 به عنوان یک پدیده مهم مورد توجه قرار گرفت.

افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار به دلیل الگوهای فرهنگی نیست و بیشتر در کشور های در حال توسعه و به دلیل تغییرات و رکود اقتصادی و فشار های اجتماعی دیده می شود.

در بسیاری از کشور های جهان سوم، مانند کشور های آسیایی و یا آمریکای لاتین تعداد زنان سرپرست خانوار به میزان قابل توجهی افزایش داشته است.

از آنجایی که سرپرستی خانوار توسط زنان به یک مسئله مهم تبدیل شده است سیاستمداران و کارفرمایانی که در زمینه توسعه فعالیت می کنند باید به شکل ویژه ای در تحقیقات به این مسئله بپردازند و آن را در اولویت قرار دهند.

سرپرست خانوار معمولا عضوی از خانواده که توانایی بیشتری دارد، می باشد و وظیفه دارد در امور اقتصادی و اجتماعی خانواده تصمیم گیری کند.

با توجه به مشکلات اقتصادی که زنان سرپرست خانوار با آن ها مواجه می شوند و مسئولیت دولت در قبال این قشر از جامعه راهکارهایی برای کمک به این زنان ارائه گردیده است که از آن میان توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در حال حاضر به عنوان بهترین راهکار انتخاب شده است چرا که کمک های نقدی منجر به وابسته شدن این اشخاص می گردد.

توانمند سازی زنان سرپرست خانوار منجر به ایجاد چارچوبی می گردد که این افراد می توانند در این چارچوب مستقل، مولد و فعال در جامعه فعالیت نمایند. سوال اصلی این است که توانمند سازی زنان سرپرست خانوار چیست؟

توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دارای پنج جزء اصلی به شرح زیر می باشد:

احساس خوکفایی، حق انتخاب، حق دسترسی به فرصت ها و منابع، حق اعمال کنترل بر زندگی داخل و خارج از خانه و توانایی در جهت تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی.

نقش سازمان های غیر انتفاعی در توانمند سازی زنان سرپرست خانوار

توانمند سازی و توسعه باید با مشارکت مردم انجام گیرد و نه تنها برای مردم. افراد باید در تصمیمات و پروسه هایی که زندگی شان را شکل می دهد شرکت کنند. سرمایه گذاری روی مسئله توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نه تنها با ارزش است بلکه یکی از مطمئن ترین راه ها برای کمک به رشد اقتصادی وتوسعه است.

مفهوم توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بدون مشارکت مردم غیر قابل تصور است. ایجاد سیاست ها و برنامه های منسجم برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار نیاز به توجه دقیق و همچنین نیازمند افزایش منابع مالی و انسانی است و دولت به تنهایی نمی تواند آن را تامین نماید. از این رو موسساتی با کمک افراد تحصیلکرده تشکیل شده اند تا به توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در جنبه های مختلف از قبیل آموزش(مهارت های زندگی، شغل گرا، سلامت و قانون)، کارآفرینی(وام شغلی، کمک های فنی)، مشاوره و … بپردازند.

سازمان های غیر دولتی حمایت از زنان در ایران

سازمان های حمایت از زنان در قالب سازمان های خیریه ای که خدماتی مانند غذا، دارو و آموزش را ارائه می دهند بعد از انقلاب مشروطه به رسمیت شناخته شدند. در زمان انقلاب 45 سازمان غیر دولتی فعال در حوزه زنان فعال بودند که بیشتر در حوزه مسائل اقتصادی فعال بودند. این سازمان ها به طور کلی به افراد فقیر و خانواده های بی بضاعت کمک می نمودند. پس از انقلاب، موسسات خیریه شکل جدیدی یافتند و هر یک از موسسات خیریه با تمرکز بر قشر خاصی از نیازمندان جامعه به فعالیت پرداختند.

موسسه خیریه نیکوکاران شریف نیز با هدف کمک به زنان سرپرست خانوار و کودکان بی سرپرست فعالیت می نماید و یکی از اهداف اصلی این موسسه توانمند سازی زنان سرپرست خانوار با برگزاری دوره های آموزشی مختلف و … می باشد.

در صورتی که شما عزیزان تمایل به حمایت از این افراد دارید می توانید از طریق کلیک بر کلید حمایت میکنم ما را همراهی نمایید.

حمایت میکنم

نظر خودتان را ارسال کنید