خیریه نیکوکاران شریف
english

شکلِ‌های مدرن و امروزی از کارِ کودکان و کمک به کودکان کار(بخش دوم)

شکلِ‌های مدرن و امروزی از کارِ کودکان و کمک به کودکان کار(بخش دوم)

کودکان کار و کارِ کودکان به یکی از عادی‌ترین مسائل در جامعه‌ی امروز تبدیل شده است. اما شاید چیزی که بیشتر باعث ناراحتی شود این است که امروزه شکلِ کار کردن کودکان عوض شده است. شاید کمتر  کسی به یک کودکِ سوپراستار به چشم یک کودکِ کار نگاه کند. بعید است پدری که فرزندش را در مزارع به کار می‌گیرد، به این فکر کند که فرزندش یک کودکِ کار است. برای کمک به کودکان کار باید با انواع فعالیت‌هایی که جزو کارِ کودکان به حساب می‌آید آشنا شویم.

در مطلب قبلی با 5 نوع از فعالیت‌هایی که از فعالیت‌های مدرن و امروزی در حیطه‌ی کار کودکان شمرده می‌شوند، آشنا شدیم. در این مطلب با 5 نوع کار دیگر نیز آشنا می‌شویم. مساله این است که کسی به این فعالیت‌ها به عنوان کار کودکان نگاه نمی‌کند. اما نتیجه برای کودکی که در خیابان دستفروشی می‌کند با کودکی که یک سوپراستار است در نهایت یکی خواهد بود. از دست دادنِ کودکی!!!!

6-کشاورزی

سال گذشته در مورد مسائل امنیتی برای کودکانی که در مزارع کار می‌کنند، در ایالات متحده و بسیاری از گروه‌های محافظه‌کار، برای سیاست‌های پیشنهادیِ تغییریافته در این مورد بحث داغی وجود داشت. استدلال آن‌ها این بود که دولت بیش از حد در سیاست‌های خانواده و تصمیمات شخصیِ والدین دخالت می‌کرد. بیشتر بحث‌ها به جای هدف واقعیِ قوانین پیشنهادی، بر مزارع کوچک خانوادگی متمرکز بود: کودکان مهاجری که در مزارع بزرگ مشغول به فعالیت می‌شدند. در ایالات متحده بنا به قوانین حقوق بشر، کشاورزی برای کودکان 12 تا 16 سال یکی از خطرناک‌ترین فعالیت‌ها یه شمار می‌رود. آفت‌کش‌ها، ماشین آلات سنگین و ابزارهای برشِ بسیار تیز بیشترین تهدید را برای خردسالان به همراه دارند. مسمومیت، کمر درد، کمبود آب، بیماری سل و بیماری توتون سبز، تنها مسائل حاشیه‌ای برای صدها کودک از هزاران کودک است که دور از مدرسه مشغول به چنین فعالیت‌هایی هستند.

7)ساخت و تولید

یک کودک به همراه یک توپ فوتبال را تصور کنید. حالا آنچه تصور کرده‌اید را شرح دهید. به احتمال خیلی زیاد کودکی را در حال بازی با توپ متصور شده‌اید و نه یک کودک در حال ساخت توپ در پاکستان! کودکان در بخش تولید مانند کودکان و فوتبال، به هم پیوسته هستند. زیرا که لیست محصولاتی که هر روز توسط کودکان کار تولید می‌شود، در حال افزایش است. کفش، شیشه، لاستیک، آجر، محصولات آتش‌زا، میخ، فرش، سیمان و گل مصنوعی تماما دو چیز مشترک دارند: یکی اینکه همه‌ی ما حداقل یکی از این‌ها را در خانه داریم، و دیگری آنکه احتمالا این وسیله توسط فردی که یک سومِ سنِ شما را دارد ساخته شده است. دوباره، مدرسه نرفتن، حقوق پایین، ساعت‌های کاری طولانی و در این موقعیت می‌توان انتظار داشت که بزرگسالی شکل بگیرد که در معرض سموم و تابش‌های مختلف باشد، سوءاستفاده‌های جسمی و روانی را تحمل کند و احتمالا دچار انسداد مفصلی، آسم یا سرطان ریه شود.

8)معدن‌کاری

بسیاری از کودکان در سراسر دنیا مشغول به فعالیت در معادن هستند. بسیاری از افرادی که از جواهرات استفاده می‌کنند، یا افرادی که ساعت طلا می‌پوشند، احتمالا این مساله را نادیده می‌گیرند که در حالِ استفاده از محصولات و زحماتِ کودکان کار هستند. اگر فیلم “الماس خون” را دیده باشید و به نظرتان فیلمی غم‌انگیز و ناراحت کننده بوده است، کافی است این فیلم را با کودکان کار در نظر بگیرید. فقط کودکی در یک غار یا در یک رودخانه را تصور کنید که شمغول به انجام کار باشد! این خطرات تنها قسمتی از خطراتی هستند که کودکان کار در معادن و امثالهم با آن مواجه هستند. چالش بلند مدت برای این کودکان تنها تضعیف جسمیِ آن‌ها نیست، بلکه ترس از مرگ از طریق استنشاق سموم، مرگ در زیر زمین و گرسنگی کشیدن به جای تنبیه هر لحظه با این کودکان همراه است.

9) سربازی

در 17 کشور در سراسر دنیا از کودکان در درگیری‌های نظامی استفاده می‌شود. جنگ، جاسوسی، گذر از معادن، آشپزی و خدمات اجباری تنها تعدادی از فعالیت‌ها هستند که کودکان در درگیری‌های خشونت‌آمیز ملزم به انجام هستند. در بعضی موارد، مدارس به عنوان زمینه نظامی برای مقابله یا مذاکره استفاده می شوند. کونگو، کلمبیا و سریلانکا تنها تعدادی از کشورهایی هستند که قوانین بین‌المللی در این باره را نقض کرده‌اند. در انگلستان تنها افراد بالای 16 سال در استخدام‌های داوطلبانه قانونی مجاز به شرکت هستند، آن هم افرادی که بتوانند در درگیری‌های واقعی آن هم در صورت ضرورت شرکت کنند. بسیاری از کودکانی که درگیر جنگ هستند، به هیچ عنوان داوطلبانه وارد این قضیه نشده‌اند، بلکه به اجبار از خانواده‌هایشان گرفته شده‌اند یا یتیمانی بی‌سرپرست(که بر اثر جنگ و درگیری یتیم شده‌اند) بوده‌اند. از میان تمام آسیب‌های ممکن(بدون اشاره به تهدید آشکار مرگ) این کودکانِ زیر سن قانونی، احتمالا از آسیب‌های روانی، ترس، انزوا، آسیب جسمی و دوباره! محرومیت از تحصیل، رنج می‌برند. برنامه‌های بسیار زیادی در سطح جهانی برای مقابله با این مساله وجود دارد که تلاش می‌کنند شغل‌های جایگزینی برای جوانان فراهم کنند.

10)قاچاق

قاچاق کودکان یکی از مسائل بسیار جدی در سطح جهان است که روز به روز آشکارتر هم می‌شود. یکی از اهداف ربودن کودکان برای مسائل جنسی است. آمار تجارت جنسی در سراسر دنیا بسیار شوکه‌کننده است. در این صنعت کودک، یک قربانی برای فکر و عدم کنترل فیزیکی دیگران می‌شود. گفته می‌شود که سالانه حدود 2 میلیون کودک مورد سواستفاده جنسی قرار می‌گیرند. با پیشرفت اینترنت، قاچاق کودکان و مسائل مربوط به آن نیز افزایش یافته است. متاسفانه سایت‌های بسیار زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

سایر مطالب

کمک به کودکان کار وشکل‌های مدرن از کار کودکان(بخش اول)

جنسِ این نوع از کمک به موسسات خیریه پول نیست!

۱۰ سازمان خیریه خلاق و فعال در تحصیلات و آموزش(1)

۱۰ صندوق خیریه خلاق و فعال در تحصیلات و آموزش(2)

شما با جستجوی یکی از عبارات زیر به این صفحه آمده‌اید. در صورتی که مطلب مورد نظرتان را نیافتید، می‌توانید در قسمت جستجو آن را بررسی کنید.

کمک به کودکان کار، کمک به کودکان کار به شکل نوین، اشکال امروزی از کمک به کودکان کار، کمک به کودکان کار و کارِ کودکان چیست؟، کار کودکان و کمک به کودکان کار، قوانین برای کمک به کودکان کار، سواستفاده از کودکان کار و کمک به کودکان کار، کمک به کودکان کار و کودکان و کشاورزی، تهدیدات برای کودکان کار، جدایی از درس و مدرسه، کمک به کودکان کار و کودکان مهاجر، کمک به کودکان کار و کودکان در ساخت و تولید، کمک به کودکان کار و سیاست‌های دولت، مدرسه نرفتن، کمک به کودکان کار با فرستادن آن ها به مدرسه، کودکان و معدن کاری، کودکان و کار معدن، تضعیف جسمی کودکان، کمک به کودکان کار و ترس از مرگ،کودکان و سربازی، کودکان و قاچاق، ;l; fi ;,n;hk ;hv .

نظر خودتان را ارسال کنید