کودکان بی سرپرست و وضعیت زندگی آن ها یکی از مهم ترین مسائل اجتماعی حال حاضر در دنیا است. در نتیجه عوامل مختلفی هر روزه تعداد زیادی کودک، در دنیا پدر یا مادر خود و یا هر دوی آن ها را از دست می دهند. در این میان کودکانی نیز هستند که پدر و مادر دارند و در نهایت تاسف هر از گاهی آرزوی نداشتن آن ها را از سر می گذرانند. این ها همان کودکانی هستند که کودکان بد سرپرست خوانده می شوند.
کودکان در اثر چه عواملی بی سرپست می شوند؟
همانگونه که گفته شد کودکان در اثر عوامل مختلفی والدین خود را از دست می دهند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود:
والدین تعداد زیادی از این کودکان در اثر بیماری زندگی خود را از دست می دهند. تعدادی از کودکان نیز پدر و یا مادر خود را در اثر سوانح رانندگی از دست می دهند با وجود تمامی این مشکلات در بعضی از مواقع بلایای طبیعی نیز گاهی گریبان کودکان زیادی را می گیرد و موجب بی خانواده و خانمان شدن کودکان معصوم می شود. در بسیاری از مواقع فرد با از دست دادن پدر و حضور نا پدری و با مرگ مادر و حضور نا مادری حمایت مادر و یا پدر خود را از دست می دهد و در مواردی نیز همه افراد مسئول شانه خالی می کنند و کودکان بی سرپرست روز به روز وضعیت سخت تری را تجربه می کنند. به عبارتی تعداد زیادی از کودکان، کودکان یتیم هستند که به هر نحوی یک یا هر دوی والدین خود را از دست داده اند. تعدادی از این کودکان نیز در اثر جدایی والدین و بی مسئولیتی آنان در شرایطی قرار می گیرند که از جانب خانواده حمایتی دریافت نمی کنند. متاسفانه یکی از دلایل عمده افزایش تعداد کودکان بی سرپرست فقر در خانواده و عدم توانایی خانواده در تامین نیازهای کودک است که باعث می شود کودک را در خیابان رها کنند. از بین تمامی عوامل ذکر شده مهم ترین دلیل زیاد شدن تعداد کودکان بی سرپرست، عدم احساس مسئولیت در برابر کودکان است و چه بسیارند کودکانی که اقوامی نیز برای سرپرستی دارند و به دلیل بی مسئولیتی آن ها راهی مراکز نگهداری از کودکان بی سرپرست می شوند.
کودکان بی سرپرست در چه مکان هایی زندگی می کنند؟
زمانی که کودکان هیچ سرپرستی نداشته باشند و یا سرپرستان آن ها زیر بار مسئولیت نگهداری از آن ها نروند مراکزی با عنوان مراکز شبانه روزی به کمک این عزیزان می شتابند. مراکز شبانه روزی در واقع مکان هایی است که برای نگهداری و حمایت از کودکان بی سرپرست که خانواده خود را از دست داده اند و یا توسط خانواده رها شده اند ساخته می شوند. شبانه روزی ها با نام های دیگری چون پرورشگاه، دارالایتام، شبه خانواده، کانون کودک و … نیز شناخته می شوند. شبانه روزی ها به تناسب رده سنی و جنسیت و… کودکان بی سرپرست تفکیک می شوند.
حمایت از کودکان بی سرپرست
با توجه به این که افراد ذاتاً میل به کمک به همنوع دارند و این مهم را از مسئولیت های اجتماعی خود می دانند بسیاری از افراد در پی کمک به کودکان بی سرپرست برآمدند و به تاسیس مکان ها و سازمان هایی برای حمایت از این عزیزان پرداخته اند. در راستای حمایت از این افراد مهم ترین مسئله در درجه اول داشتن جایی برای زندگی است. در مراحل بعدی برای کمک به این افراد مراکز تشکیل شده برای گذران زندگی این عزیزان به حمایت های مالی نیاز دارند. علاوه بر مراکزی که برای نگهداری کودکان بی سرپرست ایجاد شده اند بسیاری از موسسات خیریه نیز برای تامین سایر نیاز های این عزیزان تاسیس شده اند.
علاوه بر کودکان بی سرپرستی که جایی هم برای زندگی ندارند کودکانی هم هستند که به دلیل جدایی پدر و مادرشان و یا مرگ یکی از والدین با خانواده زندگی می کنند. در بسیاری از این موارد زنان سرپرست خانوار به دلیل مشکلات اقتصادی، توانایی کافی برای تامین مایحتاج زندگی کودکان را ندارند. کودکان با این شرایط از طرف بهزیستی یا مراکز دیگر حمایت نمی شوند و در این شرایط موسسات خیریه بهترین مکان برای مراجعه این عزیزان و دریافت کمک از آن ها هستند.
از میان موسسات خیریه، بنیاد خیریه نیکوکاران شریف نیز عمده توجه خود را به زنان سرپرست خانواری که از کودکان کم سن و سال سرپرستی می کنند معطوف نموده است. در این راستا ما برای حمایت از این عزیزان با دید بلند مدت به دنبال توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هستیم تا بتوانیم با تشکیل کارگاه های آموزشی مهارت هایی را به این عزیزان آموزش دهیم تا بتوانند در کنار فرزندان خود مشغول به کار شوند. به علاوه با برگزاری بازارچه های خیریه با فروش صنایع دستی مددجویان به کسب درآمد بیشتر این عزیزان کمک می کنیم.
در این مسیر همواره کمک حامیان عزیزمان ما را به داشتن برنامه های موثر تر دلگرم نموده است. شما هم می توانید در تحقق دنیایی بهتر برای این خانواده ها با کلیک بر کلید حمایت می کنم ما را همراهی کنید.
حمایت می کنم
نظر خودتان را ارسال کنید